dinsdag 1 november 2011

Analyse Lara


Standaarddag van Lara:
·         8.10 uur: 2 sneetjes lichtgewicht knäckebröd met magere smeerkaas en 1 glas sinasappelsap
·         11.00 uur: 1 plak cake
·         13.00 uur: 50 gram tortillachips
·         Tussen 14.00 en 17.00 uur: 10 chokotoffs en 2 liter water
·         5 km hardgelopen en 1 uur gewicht training
·         19.15 uur: 2 geitenkaasjes in paneermeel in roomboter gebakken en 2 meegebakken aardappels, 250 gram gekookte groente en een schaaltje vla met peer uit blik en Cruesli

Wat goed gaat: Lara eet voldoende groente en drinkt ’s middags veel water. Het ontbijt ziet er evenwichtig uit.
Wat beter kan: Lara krijgt nu minder energie binnen dan ze nodig heeft. De keuze voor cake, tortillachips, chokotoffs en geitenkaas zorgt ervoor dat ze veel te veel vet en vooral verzadigd vet eet. De hoeveelheid mineralen is krap en ook van de meeste vitaminen krijgt ze niet genoeg. De energie is slecht over de dag verdeeld. Vooral ’s avonds krijgt ze veel energie binnen.

Na haar training drinkt ze nauwelijks meer. Ze drinkt wel voldoende, maar ze kan het beter meer over de dag spreiden. Lara krijgt met bovenstaande voeding maar ongeveer 40 gram eiwit binnen. Dat is vrij weinig. Wanneer ze iets meer eiwit eet, zal ze gemakkelijker herstellen van de training en is er voldoende bouwstof om spieren op te bouwen. Daarnaast zorgt wat extra eiwit in de voeding voor een langer verzadigd gevoel. En dat is toch prettig wanneer je wilt afvallen. Verder kan de hoeveelheid fruit omhoog.