vrijdag 19 juni 2015


Leer het verschil tussen Dorst, Verveling en Honger
Met de hoeveelheid mensen die tegenwoordig chronisch uitgedroogd rondlopen, schreeuwen onze lichamen om water. Het probleem is alleen dat de wij tegenwoordig het eerste signaal van dorst zo hard negeren dat we het op een bepaald moment gaan aanzien als hongerig.
Een ander probleem wat veel mensen gemeenschappelijk hebben is het eten uit verveling. Wij mogen van geluk spreken in een deel van de wereld te leven, waar het aanbod van voeding wel ons laatste probleem is. Veel mensen eten dan ook uit verveling en niet uit honger. Veel snacks zijn tegenwoordig zo bewerkt door de voedingsmiddelen industrie dat het boordevol zit met allerlei stoffen die onze ‘pleasure centers’ in de hersenen triggeren, waardoor er een feel good hormoon vrij komt. Dit voedsel wordt later of beter gezegd direct geassocieerd met dat fijne plezierige gevoel en blijven daardoor terugkomen voor meer. Dit ‘hersenloze’ overeten lijdt tot gewichtstoename en vele gezondheidsproblemen.
 
Dus de eerst volgende keer wanneer je weer opzoek bent als een primitieve oerjager in de Jumbo opzoek naar een koolhydraat rijke gazelle van melkchocolade. Drink dan eerst een glas water en wacht even 10-15 minuten. Na deze 10-15 minuten check je even of je nog steeds zoveel honger hebt, zoja dan pak je een kleine snack. Als je niet meer hongerig bent dan is de kans groot dat je gewoon dorst had in plaats van honger en dan kun je beter nog maar een glas water pakken.