zaterdag 13 augustus 2011

“ Train je benen als een Kangaroo! “


Laten we de gemiddelde man eens vergelijken met een ander dier. Mocht je denken dat de tijger alleen staat, dan zal ik je eens wat vertellen over de kangaroo. Over dit fantastische dier wordt gezegd dat het een van de meest krachtigste benen van het dierenrijk heeft. Zo sterk zelfs dat het een roofdier met een trap kan doden!
Mocht je nou denken dat je kunt boksen met een kangaroo en denken dat je hiervan kunt winnen…? Dan zal je voor een akelige verassing komen te staan. Mocht een kangaroo echt tegen een man vechten, dan zou het de man kapot maken, aan stukken scheuren en dat met maar een trap. Echt geloof me in die benen daar zit echt een ongelofelijke kracht in.

De gemiddelde man daarentegen kan alleen de tijd doden. Hij gooit zijn enorme kont op die vieze bank en kijkt 8 uur lang doelloos naar de TV en wordt met de minuut slomer en dommer. Gooit zijn buik vol met chips en eet deze zak leeg en inhaleert deze tot aan de laatste kruimel, alsof hij deze nodig heeft om adem te kunnen halen.

Kangaroos zijn niet alleen sterk, maar ook nog eens snel en explosief. Ze kunnen een topsnelheid van 60 km/h bereiken en er is bekend dat ze zelfs met een sprong een afstand kunnen overbruggen van wel 13 meter.

Hoe zorgen wij er als man voor dat we ook deze oerkracht kunnen bezitten?

Wordt vervolgd….

vrijdag 12 augustus 2011

“ ANIMAL vs. MAN! ”


Als samenleving staan we vaak versteld als we zien welke krachten sommige dieren bezitten. Deze kracht moeten we niet overdrijven, maar ik zal in de komende weken het verschil laten zien tussen de krachten van de mens en de enorme dierlijke krachten en hoe je kunt trainen om die echte oerkracht die de dieren bezitten ook te krijgen.
Neem bijvoorbeeld de tijger. De enorme kracht van een tijger is bijna legendarisch. Het is weleens gezegd dat wanneer je een tijger in zijn poot schiet, de spieren zo kunnen aanspannen dat de kogel er niet doorheen komt. Maar  een tijger is natuurlijk niet alleen kracht hij is ook nog eens gezegend met een enorm uithoudingsvermogen, snelheid en behendigheid.
Nu gaan we de fitheid van een tijger eens vergelijken met de fitheid van de gemiddelde man. Het volgende wat ik ga zeggen is niet leuk om te horen, maar het moet gezegd worden. Als jij het soort man met trots bent, dan lees je gewoon door!
Het gemiddelde mannenlichaam in Nederland is in een verschrikkelijk slechte conditie. Moeder de Natuur zou zich kapot schamen. De gemiddelde man is een uitgezakt, sloom en zielig hoopje vlees en vooral een fysieke schande. Het enige moment waar de gemiddelde man voor wil bewegen is om zijn zielige hoopje vlees naar de koelkast te slepen en nog een stuk pizza naar binnen te schuiven, aan zijn kont te krabben of het volkslied op te boeren.
Ik daag je uit! Ga maar eens naar het winkelcentrum pak pen en papier en schrijf eens op hoeveel fitte mensen je tegenkomt. Je mag van geluk spreken als je er 15 ziet die in enige vorm verkeren, maar daar zul je wel de hele dag voor moeten zitten.
Wordt vervolgd……

zondag 7 augustus 2011

Cellulitis de nachtmerrie van elke vrouw!

Een van de meest besproken onderwerpen in de gym is al jaren die duivelse cellulitis, alias sinaasappelhuid. Het lijkt, als het er eenmaal is, niet meer weg te krijgen. En met de klassieke calorie beperkende methode van diƫten lijken vaak zelfs de klachten door afvallen te verergeren.

Natuurlijk is de fitnessmarkt hier al lang op ingesprongen. Al jaren komt het ene na het andere wondermiddeltje op de markt en de meeste vrouwen die ik spreek hebben zich al eens zo'n illusie aan laten smeren waarmee ze in het beste geval de symptomen tijdelijk kunnen bestrijden.
Maar uiteraard neem ik zover mogelijk uit principe nooit genoegen met het bestrijden van een symptoom. Wat is nu de oorzaak van het ontstaan van cellulitis?

De echte oorzaak van het ontstaan van cellulitis is de disbalans tussen twee hormonen: Oestrogeen en testosteron. Als er teveel oestrogeen is ten opzichte van testosteron kan er cellulitis ontstaan. Dit is dus ook de reden dat er bij mannen vrijwel geen cellulitis voorkomt.

Belangrijke oorzaken van deze disbalans zijn:
· Te hoog vetpercentage, waarbij testosteron in het vetweefsel met hulp van het enzym aromatase omgezet wordt in oestrogeen
· Binnenkrijgen van xeno-oestrogenen (chemische oestrogeenachtige stoffen) uit plastics, pesticiden en chemicaliĆ«n uit voeding, cosmetica, parfums en de omgeving
· Ook belasting van de lever heeft invloed, want oestrogeen wordt door de lever uit het bloed gehaald en als er nog giftigere stoffen zoals alcohol in omloop zijn zal de lever hier voorrang aan geven. In dat geval blijft er dus meer oestrogeen in het bloe
·Stress en overtraining verlagen het testosteron
· Zoethout in thee en drop verlagen ook het testosteron
· Inactiviteit
· Slecht slapen

De trucs om dit te verhelpen:
· Train als een bodybuilder! Het lijkt misschien iets voor mannen, maar de meest effectieve training om van de cellulitis af te komen is het doen van zware krachtoefeningen. Focus hierbij op de grootste spiergroepen: benen, rug, borst. Hiermee boost je testosteron!
· Val af! In het begin lijkt het de cellulitis te verergeren, maar op de lange termijn zal het minder worden door oestrogeenverlaging
· Probeer zo min mogelijk xeno-oestrogenen binnen te krijgen. Filter water in bijvoorbeeld een brittakan, eet biologisch en/of haal de schil eraf (minder bestrijdingsmiddelen) en werk met natuurlijke cosmetica en parfums.
· Drink geen alcohol en eet zo schoon mogelijk om de lever te ontlasten
· Verlaag het stressniveau
· Zorg voor een goede nachtrust
· Eet geen drop en drink geen zoethout bevattende dranken
· De volgende supplementen kunnen meehelpen: aromataseremmers (DIM, resveratrol, brandnetelwortel) en leverondersteuners (mariadistel), testosteronboosters (MACA, magnesium, zink)
· Een arts kan een testosterongel voorschrijven bij aangetoonde tekorten (meestal na de overgang)