woensdag 21 september 2011

Het verhaal van Bram..



Hallo, Ik ben Bram en wordt volgende week 48 jaar. Ik wil mijn ervaringen met Koen Bakker als Personal Trainer graag met jullie delen.
Ik ben 2,5 jaar geleden gestopt met roken en in 2 jaar tijd meer dan 12 kilo aangekomen. Op een dag was het mij gewoon te veel. Ik zat niet lekker meer in mijn vel en zag er naar eigen mening ook slecht uit (106 kg).
Ik heb toen de stap genomen om naar The Gym4U in Tilburg te gaan. Ik werd daar hartelijk ontvangen en na een gesprek van een kleine 20 minuten werd mij gevraagd wat mijn streven was en in wat voor tijdsbestek ik dit wilde realiseren. Ik werd nog even gewogen en de begeleiding kon beginnen. Het schema wat ik kreeg was leuk en nieuw voor mij, maar na een paar weken trainen zag en voelde ik dat de veranderingen die mijn lichaam door maakte niet geheel volgens plan gingen.
Omdat ik toch sneller verandering wilde zien heb ik van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de hulp van een Personal Trainer in te huren. Gelukkig was deze mogelijkheid er bij The Gym4U.
Ik kwam in contact met Koen Bakker een Personal Trainer bij The Gym4U. Ik heb hem mijn wensen voorgelegd en we zijn begonnen met de trainingen. Koen is een sportman in hart en nieren, dat merk je aan zijn enthousiasme en zijn professionaliteit. Ik heb de keuze gemaakt voor 1 uur in de week dat voor een periode van 12 weken.
We zijn nu bijna aan het einde van de sessies en het resultaat is verbluffend mag ik wel zeggen!
Weet u wat het is, Koen haalt dat gene uit je waar je zelf van dacht dat red en kan ik nooit. Bijvoorbeeld, hardlopen kon ik echt totaal niet. Ik kon wel een heel klein stukje joggen op de lopende band, maar dat was het. Na een aantal trainingen liep ik met koen buiten en door uitleg van de techniek ging het in de loop van de trainingen zoveel beter. Ik voelde me ‘On top of the world!’
Echt na iedere training was je echt ‘kapot’, maar echt voldaan. Of je nu buiten aan het lopen was of binnen aan de gewichten hing. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik zonder Koen ook nog wel eens op de sportschool te vinden ben, maar ja met de adviezen van Koen in je achterhoofd gaat alles een stuk beter. Ik geloof dat een ieder die zich aan de voorschriften van Koen houdt er ook kan komen. Je krijgt advies over je training, je houding, je mentale struikelblokken en je complete levensstijl wordt onder de loep genomen en het werkt nog ook.. echt ongelofelijk!
En zie je het even niet zitten kan je hem altijd bellen of vragen om advies, natuurlijk zijn wij allemaal maar mensen en geloof mij ik neem in het weekend ook wel eens een biertje en een snack. Zoals ik al vertelde ben ik bijna aan het einde van de sessies met Koen en na alle trainingen van buiten en binnen waar zelfs boks trainingen onder vallen ben ik nu 12,6 Kg kwijt!
En weet u wat het leukste is de sportschool is een way of life geworden. Door al het positieve wat Koen mij heeft geleerd over sporten en gezond en vooral bewust met je lichaam bezig zijn ga ik met plezier naar de sportschool toe.
Voor een ieder die zich herkent in dit verhaal.. Maak een afspraak met Koen Bakker en zet die knop om.
Investeer in je lichaam en je krijgt er zoveel moois voor terug.
Vriendelijke groet,

Bram

zondag 18 september 2011

Het verhaal van Henrike...

Na jarenlang met wisselend succes in de weer te zijn geweest met crashdiëten, dieetgoeroes, lijnen in clubverband, met zelfhulpboeken en maaltijdvervangers, vond ik het tijd om mijn eetprobleem eindelijk bij de wortel aan te pakken. Geen dure wondermiddeltjes meer! Zie de waarheid onder ogen, wil je echt iets oplossen, dan moet je de rest van je leven anders gaan eten en meer bewegen.

Het anders eten wierp al in korte tijd zijn vruchten af. Doordat ik begreep dat, naast vet en suiker, koolhydraten bij mij de boosdoeners zijn en ik mijn proteïne-inname juist moest vergroten, viel ik in relatief korte tijd 20 kilo af. Maar ik wilde meer en verder afvallen om verschillende redenen: gezondheid, carrière en relatie. Alles vaart wel bij een krachtig lijf en een gezonde dosis zelfvertrouwen. Daarbij merkte ik dat afvallen bij vrouwen “of a certain age” spierversterkende maatregelen vereist, omdat de boel er anders wat melodramatisch bij gaat hangen.

Nou is sporten nooit mijn sterkste kant geweest en heb ik in het verleden sportscholen eerder
gesponsord met mijn lidmaatschap dan dat ik er daadwerkelijk de deur plat liep. Een Personal Trainer, die je leert hoe je beste kunt bewegen en de spreekwoordelijke stok achter de deur vormt, leek me fantastisch! Net zoals een Porsche me fantastisch lijkt, alleen weggelegd voor de Brards en Breukhoventjes van deze wereld. Niet voor mevrouwtje Modaal.

Tot ik bij de sportschool waar ik zojuist een abonnement afgesloten had, kennis maakte met Koen. Fris, gedreven, vriendelijk en… Personal Trainer. De prijs die ik per uur voor zijn hulp kwijt ben, is niet gering maar betaalbaar. En bleek het waard te zijn. Bovendien: waarin kun je beter investeren dan in je eigen gezondheid?

Koen heeft een heel assortiment oefeningen op zijn repertoire staan, waardoor de trainingen
afwisselend blijven. Hij is vrolijk maar serieus, geeft je meteen het vertrouwen een vakman te zijn die weet waar hij mee bezig is. En dat vertrouwen is nodig wanneer je, zoals ik, na een rondje lopen- springen-buigen-strekken soms overspoeld wordt door het gevoel de gelijkenis met de Titanic dicht te benaderen. Koen roept precies de goeie stimulerende dingen en stelt een andere oefening voor waardoor je weer een beetje bijkomt maar toch aan het werk blijft. Daarnaast geeft hij tips die zelfs voor een doorgewinterde lijner als ik nieuw licht werpen op eten, drinken en sporten.

Ik vind het fijn dat ik met Koen in contact ben gekomen, omdat ik het idee heb dat mijn lichaam hier ook op de langere termijn wel bij vaart. Daarnaast is het gewoon leuk om met hem te sporten.

Samengevat:

Punt 1: ik sport nu ook daadwerkelijk en “spijbel” niet omdat ik een afspraak heb met mijn Personal Trainer.
Punt 2: wanneer ik sport doe ik dat op een effectieve en verantwoorde manier.
Punt 3: de trainingen zijn afwisselend, niet steeds dezelfde les of hetzelfde rondje cardio.
Punt 4: bij twijfel krijg ik raad, bij onzekerheid een hart onder de riem.
Punt 5: het gevoel dat ik heb na een uitputtende training is heerlijk en stimuleert me om ook met gezond
eten door te gaan, in plaats van naar een zak chips te grijpen.


Met andere woorden: Personal Trainer Koen Bakker is een echte aanrader!