donderdag 19 mei 2011

Slanke vrouwen voelen zich vaak te dik

Vrouwen zijn echt zeikerds en weet je…jij doet er waarschijnlijk keihard aan mee.

Slechts 1 op de 17 vrouwen met een gezond gewicht vindt zichzelf slank. Weinig vrouwen zijn tevreden met wat ze zien in de spiegel. Nou, mijn vriendin heeft daar ook last van. Haar BMI is geweldig, eerder laag dan hoog. Maar echt, een kilo erbij door een weekendje teveel eten en ze voelt zich te dik. Wat is dat toch met vrouwen???

Al krijgt een slanke dame heel wat afgunstige blikken toegesmeten van dikkere seksegenoten, toch is de kans groot dat ook zij een hekel heeft aan haar lijn. Slechts 6 procent van de vrouwen met een gezond BMI-gewicht beschrijft zichzelf als slank, zo geeft een rondvraag aan.
Uit een onderzoek  dienden 2000 dames hun gevoel van eigenwaarde te beschrijven ten opzichte van hun gewicht. Daarbij werd gevraagd in de spiegel te kijken en te beschrijven hoe ze zich voelen of zagen. Ongeveer 17 procent van de vrouwen met een gezond gewicht beschreef zichzelf als ‘vet’. Evenveel voelt zich down door in de spiegel te kijken. Mannen beschikken dan weer over meer lichaamsvertrouwen. Slechts 6 procent vindt  zichzelf te dik.
Weinig vrouwen zijn echt tevreden over hun lichaam, tenzij ze over de maten van een supermodel beschikken.

Veel vrouwen zijn overdreven bezorgd over hun gewicht. Daarbij geloven ze dat ook anderen hen dik vinden. Blijkbaar gelden enkel modellenmaten. Vrouwen maken zich teveel zorgen over wat mensen over hun denken en dat maakt ze angstig.

Dus: Wees positief over jezelf en probeer niet teveel voor iemand anders te denken.

En dames en heren wees een beetje lief tegen de 'slanke dennetjes'. Zij voelen zich ook onzeker over zichzelf en hun gewicht.

1 opmerking:

  1. Dag Koen,
    Je teksten lijken op je buikspieroefeningen: pittige stukjes. Vooral dat over hoe "echte" mannen moeten trainen (om gelachen) en de misverstanden rond PT. Mijn weegschaal gaf vanmorgen een bevestigend resultaat dat het werkt. Nog even en ik ben "een onzeker slank dennetje". Beetje macho tekst hoor... Hartelijke groet van een Kazachstaanse kogelstootser

    BeantwoordenVerwijderen