woensdag 26 oktober 2011

Het verhaal van Miranda


Hoi, ik ben Miranda en in mei 2011 ben ik gestart met Personal Training bij Koen Bakker. Ik was van plan te starten met fitness gecombineerd met fysiotherapie. Eind 2011 heb ik een zware rugoperatie moeten ondergaan en helaas heb ik hier een dwarslaesie aan  overgehouden.
Na een gesprek met Koen ben ik gestart met Personal Training. Mijn doelstellingen waren het versterken van mijn rompspieren en het verbeteren van mijn rompbalans, omdat ik ook last had van rugklachten.
Voordat ik gestart ben bij Koen heb ik begeleiding gehad vanuit een revalidatiecentrum. Hoewel deze begeleiding er vooral op gericht was om te kijken of ik nog een mogelijke sta-functie kon ontwikkelen heb ik de training van mijn romp daar wel gemist.
Om optimaal te kunnen functioneren (de gehele dag werken en dus zitten) is een goede rompbalans essentieel. Koen vertelde mij dat hij wel uitdagende ideeƫn had om mij te trainen en dat vanuit mijn rolstoel.
En inderdaad ik heb veel verschillende uitdagende oefeningen en trainingen gehad, waardoor ik veel zekerder zit en er achter ben gekomen dat niet alle rompspieren volledig verlamd zijn.
Na 6 trainingen van een half uur heb ik dan ook besloten om verder te gaan met 12 trainingen van 1 uur.

Ik ben erg blij met de motiverende aanpak van Koen en mijn kwaliteit van leven is ook zeker toegenomen. De begrijpende en voorzichtige aanpak in het revalidatiecentrum was voor mij onvoldoende om het maximale uit mij zelf te halen.

Iedereen met fysieke klachten kan ik deze trainingen zeer aanbevelen!
Groetjes,
Miranda

maandag 24 oktober 2011

Push-ups, wat is daar zo moeilijk aan..?

Heb jij een hekel aan het uitvoeren van push-ups? Heb je er ooit over nagedacht waarom je er zo'n hekel aan hebt? Kan het zijn dat ze gewoon heel erg moeilijk zijn..?

Zoals de meeste mensen, wanneer iets te moeilijk is kun je er niet echt veel plezier aan beleven. Als je het niet leuk vindt dan zul je het snel opgeven ook al zou het een meerwaarde voor je 'training' kunnen zijn.
Het grootste gedeelte van de mannen en vrouwen die ik spreek, eindigen met het negeren van push-ups , omdat ze het te moeilijk vinden of simpelweg gewoon niet kunnen. Het uitvoeren van een push-up is al te veel en te moeilijk.

En hoe kun je trainen als je niet eens in staat bent om 1 herhaling uit te voeren..?

Er zijn gelukkig manieren om de push-up gemakkelijker te maken. In het volgende voorbeeld is het alsof je al het gewicht van een 200kg zware barbell verwijderd en er een barbell van 20kg van maakt.
Het mooie aan oefeningen met het eigen lichaamsgewicht is dat je zoveel makkelijker of juist moeilijker kan maken door het uitvoeren van een kleine aanpassing. Door bijvoorbeeld de weerstand of de hellingshoek te veranderen is alsof je bij de barbell gewicht toevoegt om de oefening zwaarder te maken.

Hier is een push-up die zelfs vrouwen en zeer zwakke mannen kunnen uitvoeren:

The Wall Push-up
1. Ga ongeveer 1m van de muur afstaan. Sta met je gezicht naar de muur en je armen gestrekt richting de muur. De muur gaat de functie innemen van de grond tijdens de push-up.
2. Stap nu vooruit totdat je handpalmen de muur aanraken. Je armen moeten nu een hoek van 90 graden maken met je lichaam. Dit is de startpositie.
3. Maak nu een push-up tegen de muur. Buig nu gewoon je armen, hierdoor komt je hoofd dichterbij de muur. Strek nu weer je armen. Dit is een volledige herhaling.

Nou dat was wel erg gemakkelijk. Iedereen van elk fitnesslevel kan hier wel 20 herhalingen van uitvoeren. je kunt de oefening al wat moeilijker maken door wat verder van de muur te gaan staan. Probeer eerst een halve pas naar achteren. En voel meteen hoe de weerstand zal toenemen. Hoe verder je naar achteren gaat staan des te lager je handen op de muur geplaatst moeten worden.

Blijf dit oefenen, totdat je met je handen op de grond kunt steunen en hier een volledige herhaling kunt uitvoeren.

donderdag 20 oktober 2011

Caveman Workouts Promo!!!



Voor HD kwaliteit.......http://youtu.be/amnej_gxxYI

Music: Roy Jones jr. - Cant be touched.



Laat je reacties achter op mijn blog of stuur een berichtje naar cavemanworkouts@gmail.com

Sportieve groet,

Koen Bakker & Frank Leijtens

woensdag 19 oktober 2011

Lara gaat de uitdaging aan! Week 1

Naam: Lara de Groot
Lengte: 1.63 m
Gewicht: 67 kg
Vetpercentage: 34.9 %
Beroep: studente communicatie wetenschappen
Sport: 1 uur poweryoga, 2 uur fitness en 2 keer een halfuur hardlopen per week



Lara: 'Ik heb vroeger veel gedanst. Ik heb zelfs ooit gedroomd van de balletacademie. Maar toen ik twaalf was, vonden ze me daarvoor te grof gebouwd. Van jongs af aan ben ik me dan ook erg bewust van mijn lichaam. Ik ben niet zo groot dus elk kilootje extra zie je meteen.
Sinds ik studeer, ben ik zwaarder geworden doordat ik minder ging trainen. En durf ik nauwelijks meer te dansen. Dat mooie lijf is verdwenen en daar schaam ik me voor. Ik loop nu voorzichtig wat hard en ben begonnen met fitness in de sportschool. Ik eet vegetarisch en probeer bewust te eten, maar ik krijg de extra kilo’s er niet af.’

Het is erg jammer dat Lara geen plezier meer heeft in het dansen, omdat ze vindt dat ze te zwaar is. Vegetarisch eten is geen enkel probleem als je wilt afvallen of veel wilt sporten, maar dan moet je wel de juiste dingen kiezen. Erg veel vegetariƫrs vervangen vlees geregeld door kaas. Een gemakkelijke keuze die echter veel energie en verzadigd vet levert.

Lara wil graag minder dan 60 kilo wegen. Een termijn spreken we niet af, omdat Lara bang is dat dat te veel druk geeft. Behalve dat ze wil afvallen en een goed eetpatroon wil ontwikkelen, wil ze wat meer structuur in haar trainingen, zodat ze niet het gevoel heeft dat ze zomaar wat doet. Pas als ze haar doelen heeft bereikt durft ze weer aan dansen te denken.

dinsdag 18 oktober 2011

Het Transvetbuikje



Een van de oorzaken van onze buikjes is transvet. Het is een vetsoort waar negentig procent van de mensen nog nooit van gehoord heeft. Toch bestaat het al sinds de jaren zestig en is het in de loop der tijd in heel wat voedingsproducten beland.

Transvetten zijn kunstmatige vetten die door hun chemische samenstelling niet door de enzymen in ons lichaam afgebroken kunnen worden. Ze blijven achter in het lichaam en nestelen zich met name in de buik. Transvetten waren nooit bedoeld om gegeten te worden en werden oorspronkelijk ontwikkeld als vervanger voor kaarswas.

Veel koekjes, zoutjes, gebak, melk en melkproducten bevatten transvetten vanwege de lagere productiekosten. Transvetten worden vaak niet als transvetten vermeld, maar zijn bij de productinformatie onder andere herkenbaar aan de naam geharde olie (of vet), gedeeltelijk gehydrogeneerde olie of vet. Transvetten zijn erg ongezond. Ze verlagen de hoeveelheid goede cholesterol en verhogen de hoeveelheid slechte cholesterol. Een toename van twee procent gebruik van transvet vertaalt zich in een toename van de kans van hart en vaataandoeningen met 23 procent, ook de kans op het krijgen van diabetes type 2 neemt toe.

Je zou dagelijks zeker niet meer dan 5 tot 10 gram transvet mogen binnenkrijgen, maar 3 kippenpootjes van de Kentucky Fried Chicken leveren al 15 gram transvet op. De frietjes van McDonald’s waren berucht om de hoeveelheid transvet, maarliefst 23 procent van het totale vetgehalte. Naar schatting scheelt het in Nederland 1750 hartinfarcten als we de transvetten uit het dagelijks eten kwijt zouden zijn.

Inmiddels worden ze gezien als de tabak van de voedingsindustrie, een fenomeen dat zo snel mogelijk zou moeten verdwijnen, maar waaraan de voedingsindustrie slechts schoorvoetend meewerkt.