maandag 24 oktober 2011

Push-ups, wat is daar zo moeilijk aan..?

Heb jij een hekel aan het uitvoeren van push-ups? Heb je er ooit over nagedacht waarom je er zo'n hekel aan hebt? Kan het zijn dat ze gewoon heel erg moeilijk zijn..?

Zoals de meeste mensen, wanneer iets te moeilijk is kun je er niet echt veel plezier aan beleven. Als je het niet leuk vindt dan zul je het snel opgeven ook al zou het een meerwaarde voor je 'training' kunnen zijn.
Het grootste gedeelte van de mannen en vrouwen die ik spreek, eindigen met het negeren van push-ups , omdat ze het te moeilijk vinden of simpelweg gewoon niet kunnen. Het uitvoeren van een push-up is al te veel en te moeilijk.

En hoe kun je trainen als je niet eens in staat bent om 1 herhaling uit te voeren..?

Er zijn gelukkig manieren om de push-up gemakkelijker te maken. In het volgende voorbeeld is het alsof je al het gewicht van een 200kg zware barbell verwijderd en er een barbell van 20kg van maakt.
Het mooie aan oefeningen met het eigen lichaamsgewicht is dat je zoveel makkelijker of juist moeilijker kan maken door het uitvoeren van een kleine aanpassing. Door bijvoorbeeld de weerstand of de hellingshoek te veranderen is alsof je bij de barbell gewicht toevoegt om de oefening zwaarder te maken.

Hier is een push-up die zelfs vrouwen en zeer zwakke mannen kunnen uitvoeren:

The Wall Push-up
1. Ga ongeveer 1m van de muur afstaan. Sta met je gezicht naar de muur en je armen gestrekt richting de muur. De muur gaat de functie innemen van de grond tijdens de push-up.
2. Stap nu vooruit totdat je handpalmen de muur aanraken. Je armen moeten nu een hoek van 90 graden maken met je lichaam. Dit is de startpositie.
3. Maak nu een push-up tegen de muur. Buig nu gewoon je armen, hierdoor komt je hoofd dichterbij de muur. Strek nu weer je armen. Dit is een volledige herhaling.

Nou dat was wel erg gemakkelijk. Iedereen van elk fitnesslevel kan hier wel 20 herhalingen van uitvoeren. je kunt de oefening al wat moeilijker maken door wat verder van de muur te gaan staan. Probeer eerst een halve pas naar achteren. En voel meteen hoe de weerstand zal toenemen. Hoe verder je naar achteren gaat staan des te lager je handen op de muur geplaatst moeten worden.

Blijf dit oefenen, totdat je met je handen op de grond kunt steunen en hier een volledige herhaling kunt uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten